Categories: gehoorbescherming

Hoe werkt het gehoor volgens Audinc gehoorbescherming?

audinc-logo

gehoorbeschermingHet lichaam van een mens functioneert goed wanneer alle zintuigen het optimaal doen. Zo zijn er de zintuigen die in staat zijn om te zien, te voelen, te proeven, te ruiken maar ook om te horen. Wanneer al deze zintuigen het goed doen kan een persoon goed in de maatschappij functioneren. Het gehoor is zoals u hierboven kunt lezen een van de zintuigen, maar hoe werkt het gehoor nou eigenlijk? Dit kunt u hieronder lezen.

Het geluid in uw oren

Hoe werkt het gehoor? Dat zal u hieronder kunnen lezen. Geluid bestaat namelijk uit geluidsgolven die afkomstig zijn vanuit een bepaalde bron. De bron kan vanalles zijn. De bron zal een verandering in de luchtdruk veroorzaken. Deze geluidsgolven zullen zich door de lucht beweging en uiteindelijk in het gehoorsysteem opgepikt worden. Het gehoorsysteem van de mens zal deze geluidsgolven naar de hersenen sturen die deze geluidsgolven kan omzetten in bekende geluiden. Een mens kan ongeveer tot 120 decibel opvangen zonder dat er een schade zal ontstaan. Wanneer deze maximaal aantal decibel wordt overschreden, zal er pijn aan de oren ervaren worden.

Hoe werkt het gehoor wanneer er problemen zijn?

Wanneer er problemen ontstaan met de doorgifte van de geluidsgolven en / of de trillingen, kan het zijn dat er slechthorendheid ontstaat. Dit kan overigens ook al ontstaan tijdens de geboorte van een baby. Vaak merken de meeste mensen hier niks van op jonge leeftijd en zal het zich pas gaan openbaren op oudere leeftijd.